Läsarna tycker till om Klara, färdiga, dö!

Läsarna tycker till om Klara, färdiga, dö!

Skrivet av Lars Forsberg i aktuellt

”Jag är helt förälskad i den här bokserien! Författaren lyckas kombinera humor med kriminalroman och resultatet är helt fantastiskt. HELT fantastiskt. Man kan inte låta bli att tycka om, och tycka synd om, den gamle dinosaurien, samtidigt som man vill örfila honom. Skriv mer människa, skriv mer!”

Ebbas bokblogg

 

Rör inte mitt mord!, första boken om kommissarie Torsten Rexelius, var en otroligt bra debut av Lars Forsberg som många gånger lockade till skratt. Även denna gången har han lyckats. Torsten är en sådan karaktär som man inte kan låta bli att älska, enbart för att han hela tiden försöker men att det alltid blir fel. Det är med antingen ett gapskratt eller ett stort leende på läpparna som jag med stort intresse följer Torsten och hans kumpaner när de försöker lösa det ena brottet efter det andra.”

Mitt liv som Miimz, bokblogg

 

Klara, färdiga, dö! är Lars Forsbergs andra bok, och även denna gång är det en kriminalkomedi. En svårskriven genre, för hur skriver man egentligen om så allvarliga ämnen som död och brottslighet så att det blir roligt? Hur gör man för att klara balansgången så att det inte blir töntigt eller alltför tillgjort? Uppenbarligen har Forsberg svaret, för han klarar mestadels balansgången bra.”

Johannas deckarhörna

 

”Klara, färdiga, dö! – kommissarie T-Rex är tillbaka! Jag vet inte varför, men jag finner den hopplöse mannen som totalt saknar självkritik oemotståndlig. Jag har lyssnat på två böcker om honom nu och jag längtar redan efter bok nummer tre … T-Rex är charmig mitt i sin odräglighet och jag inser att jag absolut aldrig skulle stå ut med honom i verkligheten, men i bokform träffar jag honom gärna.”

Bloggbohemen

 

”Denna andra bok av Lars Forsberg, fd. copywriter bland andra yrken, som nu arbetar som polis, håller en hög klass. Att få mig som läsare att skratta högt genom de oerhört skickliga gestaltningarna, visar på en insikt om hur en läsare reagerar. Forsberg når fram med bravur! … I nuläget har böckerna om Torsten kommit varje år. En god vana som jag onekligen inte vill bryta. Något Torsten säkert håller med om och jag hoppas att Lars Forsberg inser detta.”

May-Louise Andersson, skrivpedagog

 

”En av mina favoritböcker förra året var Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg. Nu har uppföljaren kommit och i Klara, färdiga, dö! är T-Rex i samma goda form som tidigare … Världen sedd genom Torsten Forsbergs ögon är väldigt underhållande. Men det kan inte vara lätt att leva i samma värld som honom…”

Blandad konfekt, bokblogg från Katrinholms bibliotek

 

”Jag gillar verkligen Torsten. Det finns ingen annan polis som kan klampa in i ett pågående rån utan att lägga märke till det, pekas ut av vittnen och sedan göra allt för att dölja att man överhuvudtaget har varit på platsen. Jag hoppas att det kommer ännu fler böcker om Torsten, för jag känner mig inte alls klar med honom än.”

SaraOtto, bokblogg

 

”Det är som sagt en fars. En hejdlös fars. Det ges knappt rum för andningsuppehåll. Torsten är en omöjlig polis och en lika omöjlig människa. Men det blir lite för mycket av det goda. Det blir inte så många gapskratt och dessvärre bara enstaka fniss, även om det vilar en gemytlighet över hela historien. Torsten är någon slags light-variant av Ewert Bäckström, men en mycket sämre polis. Trots en viss grad av tjatighet är han ändå ganska underhållande att läsa om.”

DAST Magazine

 

 

Share Button
05 Maj 2015